top of page

Ønsker du å kjøpe Ragdoll av oss?

Hva koster en Ragdoll?

 

Pris for en kattunge til kos er fra kr 14.500 til 15.500,-

 

Katt nr to:

Om man kjøper nr 2, vil det gis en rabatt på kr 1000,- på katt nr 2.

Om en voksen katt adopteres, avtales pris.

 

Vi tar et reservasjonsgebyr på kr 5.000.- for å reservere en kattunge.

Reservasjonsgebyr for å reservere en kattunge til avl er 1/3 av kjøpesummen.

Reservasjonsgebyret refunderes ikke, siden kattungen da er reservert og er utilgjengelig for

andre interessenter. Reservasjonsgebyret refunderes derimot i sin helhet dersom kattungen blir syk før den

overleveres, eller at det oppdages noe uheldig ved helsesjekk hos veterinær.

 

Reservasjonsgebyret vil bli trukket fra den avtalte kjøpesummen.

Kattungene kommer til å være under vurdering til de er 6 - 8 uker gamle, noen ganger lengre.

Det er for at vi skal se hvordan de utvikler seg.

 

Kattunger som ikke skal brukes i avl skal kastreres senest ved 6 måneders alder.

Kattunger som skal brukes i avl og er registrert i stamklasse 1, selges kun til registrerte oppdrettere.

Det viktigste for oss er at kattungene kommer til et stabilt, trygt og varig hjem. 

 

Som med oss mennesker, har katter ulike personligheter. Derfor er det veldig viktig at vi blir godt og ærlig informert i forkant av et salg, slik at vi kan velge det best egnede hjemmet til den enkelte kattungen. 

Gode og ærlige råd fra oss er en selvfølge. Hvis dere er interessert, inviterer også vi gjerne til et besøk hos oss for å møte kattungene i fred og ro i deres vante miljø.

For oss er det også en trygghet i å ha litt kontakt med dere i etterkant av salget. 

Når kan kattungen flytte fra oss?

Vi gir våre kattunger mulighet til å være hos oss og kattemor frem til de er omtrent 14 uker gamle. Det er også et krav fra vår NRR (Norske Rasekattklubbers Riksforbund). I perioden fra ca 12 uker starter de å bli selvstendige ved at moren signaliserer at tiden er kommet for å klare seg selv og å gå videre i livet. I akkurat denne fasen er det ofte rett tidspunkt å flytte til sin nye familie; når moren viser de mindre oppmerksomhet og de søker trøst og omsorg hos menneskene sine. 

Våre kattunger leveres med:

Våre kattunger er livsforsikret i Agria fra 8 ukers alder. Når de ikke lenger er forsikret gjennom mors avlsforsikring, tegner vi individuell veterinærforsikring . Det tegnes skjulte feil forsikring på alle kattunger.  Forsikringen kan overtas av nye eier om det er ønskelig. Det er noe vi anbefaler.

* 2 vaksiner (Les Anicuras anbefalinger for vaksinering her )

* ID-merket med implementert chip som er registrert i Norske Rasekattklubbers     Riksforbund

* Behandlet med ormekurer 

* Helseattest fra veterinær

* Vaksinasjonskort eller EU-Pass etter avtale

* Foreldre eller besteforeldre er DNA testet for HCM N/N

* Registrert i NRR (Norske Rasekattklubbers Riksforbund), Fifê

* Stamtavle i NRR, Fifê

* NRR standard kjøpekontrakt

* Kattungepakke

* Vant med å bli håndterte, og å leve som en del av en familie

* Åpenhet og ærlighet

* Gode råd, anbefalinger og tilgjengelighet for fremtidige katteeiere

Ragdolloppdrett med kompetanse og kjærlighet

Avl innebærer å bruke spesifikke kombinasjoner for å opprettholde kvaliteten og med den hensikt å tilføre og forbedre rasen best mulig.

Sosialisering svært viktig for oss, og dette bør være et svært viktig punkt i alt arbeidet med oppdrett, uansett rase.

 

Når en katt er drektig, vil hun følges opp og passes på. Kattungene tilbringer de første ukene av livene sine hos oss. Dette er viktige uker i livet som vil prege kattungen, og det er en forberedelse til tiden som voksen. Vi investerer derfor mye tid til oppdrettet. Kattungene lærer gjennom oss hvordan de skal omgås mennesker og miljø. Vi lar de omgås andre voksne katter, slik at de tidlig lærer seg å integreres i en gruppe. Dette vil også legge til rette for en lettere overgang i det nye hjemmet dersom det allerede er andre husdyr der. 

 

Vi har stor interesse av hvordan livet til kattungene blir i fremtiden. I utvelgelsen av nye "adoptivforeldre" er vi derfor nøyaktige- så bli ikke overrasket når vi spør mange spørsmål. Vi ønsker å vite alt av relevans, for å være sikker på at kattungen får et godt hjem hos deg. Du kan selvfølgelig stille oss spørsmål også; det bekrefter bare at du har en reell interesse for en kattunge!

Vår kompetanse bygger på erfaring og læring, se mer her

Mat til kattungen

Kattungene hos Elins Diamanter spiser tørrfôret Royal Canin Mother & Babycat fra starten av, og går etter hvert over på tørrfôret Royal Canin Kitten. Når kattungene er klare til å flytte, er de tilvendt det. De har fri tilgang på tørrfôr (det står fremme hele tiden), og de får våtfôr morgen og kveld. Våtfôret er i hovedsak Royal Canin Kitten Instinctive og Hills Vet Essensiell Kitten, men dette kan variere. Du blir informert om hvilket fôr kattungen er vant til. Vi anbefaler at kattungen får fortsette med det fôret den er vant til i nytt hjem. Det er mange endringer  livet akkurat da, og det er gunstig å slippe fôr-endringer og tilhørende endringer i mage-tarm-systemet. Vi sender med litt av fôret den er vant til, slik at det holder for den aller første tiden i det nye hjemmet.  

Kattesand

Kattungene er trent til å bruke kattetoalett bår de flytter. De er vant med kattetoaletter både med og uten tak. På de toalettene som har tak, tar vi vekk vippeluken, for de forstår ikke hvordan de skal komme seg ut. Anbefaler også vippeluken tas vekk i det nye hjemmet.  Om dere vil bruke vippeluken, må kattungen puttes inn i toalettet og dere må observere om den kommer seg ut igjen, eventuelt lokke den ut og trene på dette slik at den ikke blir sittende fast inne i toalettet over tid.

Når kattungene er små, bruker vi ikke-klumpende kattesand, perler (silicat) eller trepellets i toalettene. I god tid innen de flytter har vi vent de på klumpende kattesand. Her hjemme bruker vi  "Compact Care - Unscented" fra Musti, og vi anbefaler den Vi anbefaler også "Everclean extra strong clumping - unscented". Kattene er ikke glad i parmyfert sand; det er mest for oss mennesker :-)  Det går selvfølgelig bar med andre typer klumpesand også :-)

Forventninger og betingelser til kjøper

 

 • At du har tenkt gjennom det store ansvaret som potensiell katteeier og dets betydning.

 • Sikkerhet/utførte tester for å være sikker på at du eller din familie er fri for allergi. Det er best å kjenne til det før kattungen kommer hjem, så unngår man å omplassere av den grunn.

 • Katten kommer til et hjem for livet, med mye kjærlighet!

 • Katten er ikke alene mer enn 7-8 timer i løpet av en dag, dersom det er en alenekatt

 • Katten holdes innendørs, men at den kan være ute under oppsyn og kontroll (luftegård/sele)

 • NRR sine retningslinjer for Standard Kattehold  skal være kjent og etterleves 

 • Vaksinasjonsprogrammet følges, og den får nødvendig veterinærbehandling ved sykdom og skader .Les mer om vaksinering og helse her 

 • Kattungen forsikres med veterinærforsikring. Vår anbefaling er å videreføre forsikringen kattungene allerede har

 • En katt som kjøpes til kos blir kastrert senest ved 6 måneders alder, slik det vil være avtalt. Les nyttig informasjon om kastrering her

 • Kattungen kan ikke selges videre, og heller ikke omplasseres uten godkjenning fra oss. 

 • Avliving skal kun skje ved anbefaling fra veterinær, og avlivning skal gjennomføres av veterinær.

Vi får ofte spørsmål om det er greit å ha én katt, eller om de bør være to. Mange kattungekjøpere er på jobb, de deltar på aktiviteter på fritiden, og ser for seg at det er lett å få dårlig samvittighet om katten er mye hjemme alene. Vi vet akkurat hvilke følelser det er snakk om, og valgte selv å ha to fra starten av. Da vet man at de ikke er alene, om man skal en tur ut.

Det er viktig å vite at Ragdolls er svært sosiale dyr, og er vant til å dele dagene med andre katter i oppdrettet.

 

Vi ønsker ikke å selge en kjærlig kattunge til et hjem der den skal leve alene eller isolert store deler av livet sitt. Den må sees på som en del av familien og få være sammen med menneskene sine.

Dersom katten som en regel vil være alene hjemme mer enn 7-8 timer om dagen, anbefaler vi at den har en følgesvenn, gjerne en annen katt som den kan dele dagene med. De vil gi hverandre muligheten til lek, stimuli og kos, på en måte vi mennesker ikke kan erstatte. 

Det viser seg at katter som er søsken, er i slekt eller godt kjent med hverandre fra ung alder,  ofte får et svært godt forhold til hverandre.  

Vi kan være behjelpelige med finne en slik følgesvenn. Vi har stort kontaktnett, og det hender at en voksen katt hos oss eller andre må omplasseres. 

Forsikring

Vi anbefaler på det sterkeste at dere forsikrer kattungen. Om noe skulle inntreffe, så kjennes det trygt å ha økonomisk mulighet til å gi kattungen den hjelp og behandling den da måtte trenge.

Våre kattunger er veterinærforsikret i Agria gjennom moren, men fra 14 uker individforsikres de. Vi tegner i tillegg livsforsikring fra 9 ukers alder. Vi tegner også skjulte feil forsikring.  

Forsikringen kan overtas av ny eier om det er ønskelig. Dette er noe vi anbefaler.

Jeg formidler gjerne kontakt med min kontaktperson som kan veilede og hjelpe dere med å tilpasse forsikringen for dere, og som kan svare på spørsmål.   

Katten skal flytte til sin nye eier- hva nå?

icc_logo.png

Trykk på IcatCare-merket - der kommer du til en side med "advices" - bla ned på siden se hva de sier om å introdusere katten i sitt nye hjem. 

Grunnutrustning - utstyr

I "grunnutrustningen" inngår kattetoalett med strø, mat- og vannskåler, gjemmesteder som en hule, klore- og klatrestativ, gjerne kloreplater i papp, samt en seng, som kan være en god plass å sove på. Vi vet at katten selv finner sin favorittplass, men de kan like å ha noe lunt og godt å krype inn i. De liker å kunne oppholde seg på flere høydenivå, og dette sikrer for eksempel et klatrestativ. Kattungen trenger også leker. 

Vi anbefaler at den første tiden i det nye hjemmet preges av fred og ro.

Vi synes at det er viktig at barna i familien får ta del i forberedelsene. De må få informasjon om det nye familiemedlemmet og hvilke "regler som gjelder". En kattunge må få være i fred når den ønsker det, og ansvaret for kattens velferd ligger hos de voksne.

 

Det er en stor fordel om man kan planlegge hjemkomsten slik at noen i familien kan være hjemme på heltid i noen dager inntil katten har rukket å akklimatisere seg. Det er en omstilling å komme til det nye hjemmet, og å bli kjent med sin nye familie, nye lukter og omgivelser.

La den under diskret oppsikt bli kjent med det nye miljøet. Om boligen er stor, er det lurt å begrense oppdagelsesferden til ett areal om gangen, og heller utvide det. Og du må vise den hvor toalettet er.

 

La gjerne transportburet stå framme de første døgnene, slik at katten kan gå tilbake til den «tryggheten» om den vil.

Om det er flere dyr i familien, er det fornuftig å la kattungen gjøre seg kjent og føle seg hjemme - før den presenteres for sine nye kompiser.

 

En del kattunger løper og gjemmer seg, og det kan hende at de velger å tilbringe det første døgnet under en sofa eller i et skap. Det er  viktig at de har plasser der de kan gjemme seg, for det er naturlig for katter å ha mulighet til å gjemme seg om de blir redde. Det er et "overlevelses instinkt" de er avhengige av for å holde seg unna farer (i naturen). Sett frem kattetoalett, mat og vann. Før eller siden kommer den frem og begynner sin oppdagelsesferd i det nye hjemmet.

En kattunge leker intensivt en stund, for så å sove like intensivt. Det beste for kattungen og dens utvikling er at den selv får bestemme når den skal sove og når den skal leke.

En godt planlagt mottagelse av det nye familiemedlemmet, skaper gode forutsetninger for kattungen til å utvikle seg til den trivelige og sosiale kameraten den er sett på som å være!

Det kan være greit å ta en sjekk på hvilke planter som er giftige. Les mer om Forgiftninger her.

Feliway for katter

Vi anbefaler bruk av Feliway i huset når kattungen flytter hjem. Hvis du kan sette inn en Feliway Diffusor hjemme, 24 timer innen katten vender hjem, vil det hjelpe den til å tilpasse seg sitt nye hjemmemiljø.

"FELIWAY er det førende varemærke indenfor feromonprodukter til katte. Alle produkter bidrager til at skabe en tryg

og harmonisk tilværelse for dig og dine katte både i hjemmet og på rejser. Produkterne i FELIWAY -serien er enkle at

anvende, har dokumenteret effekt indeholder en syntetisk kopi af kattens naturlige feromoner. Der ud over forebygger

og modvirker de uønsket adfærd, forårsaget af stress og uro, hos din kat. Produkterne anvendes og anbefales af dyrlæger og adfærdsuddannede.

•Studier viser at 92% er meget glade efter at have afprøvet FELIWAYs produkter.

•Mere end 25 kliniske studier viser FELIWAYs effekt."

Sikkerhet utendørs

Argumenter som "min katt er forsiktig" eller "katten min ville aldri hoppe fra balkongen" eller "balkongen er ikke høy" eller "balkongen er for høy", kan gjøre oss «for trygge». Vi vet at katten er et rovdyr og at den har et jaktinstinkt. Instinktene overgår det meste, og den følger de.

Selv den mest stødige av katter kan komme til å skli av et rekkverk i det den prøver å fange en fugl. Selv den mest forsiktige katt kan bli fristet til å følge etter en fugl, både ned fra balkonger og over trafikkerte veier. Man kan på få sekunder bli vitne til at katten ramler ned, uten at man gjøre noe som helst for å forhindre det fatale. Det går for fort, og det er for sent.

 

Det gledelige er at det finnes mange produkter tilgjengelig på markedet som er beregnet på å sikre veranda, og vinduer som åpnes for lufting.

 

En trygg luftegård eller sikret veranda er en super måte å la katten være ute på. Mange muligheter som for eksempel å sikre en paviljong eller balkong med plastnetting (Finnes mange alternativer i markedet, som for eksempel Cintoflex, som er lite synlig netting). Katten kan være ute i naturen og er allikevel trygg:-) Ikke bare for bilveier, men også for tyveri, grevling, rev, utlagt rottegift...

Her er Harley ute i luftegården. Her er det mye å passe på; masse stimuli!

 

Nettingen er Cintoflex, og er av plast. Ganske lite synlig på avstand. Lett å håndtere når det settes opp.

Harley_luftegård.jpg
bottom of page