Vil du være fôrvert?

Vi søker fôrvertsfamilier i området  Kristiansund - Molde -  Sunndalsøra - Ålesund!


Ragedy's Luna Diamante søker fôrverthjem!

IMG_3225_edited.jpg

Vi søker forvert til skjønne Luna. Hun ble født 24.mai 2021!

Hun er klar til å komme til sin nye familie umiddelbart.

Luna er svært sosial og glad i mennesker. En kosekatt som kommer og stryker seg inntil oss:) Hun er ei vakker og god jente:-) Hennes utfordring er at hun ikke trives sammen med andre hunnkatter, og det er bakgrunnen for at vi ser at det beste for henne vil være å komme til et hjem der hun får være midtpunktet uten å måtte hevde sin rang. 

Hun er mamma til ett kull, og om mulig hadde vi sett for oss og ønsket oss ett til to kull til. 

En fôrvert bør bo forholdsvis nært Molde, det er gunstig om det ikke er mer enn ca en times kjøring mellom oss.

Hvis du kunne tenke deg å bli fremtidig eier av en Ragdoll, og vil inkludere den som et fullverdig familiemedlem, ikke nøl med å ta kontakt! Det er fint med en e-post der du forteller litt om deg selv; din erfaring med katt, hvor du bor, om din familie og eventuelt andre husdyr, om du er interessert i utstilling. Jeg vil ta kontakt med deg, og vi avtaler videre!

Fôrvertavtale hunnkatt

Vi vil kunne ta opp til 3 kull ( med minst 2 levende/overlevende kattunger per kull). Vi tar et depositum for katten som vil bli refundert når avtalen er gjennomført. Fôrvert betaler for kastrering, og eierskapet overføres til fôrvert.

Fôrvertavtale hannkatt

Det avtales nærmere for hver enkelt katt. Fôrvert må ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme hos seg. Kostnader knyttet til dette dekkes av oss. Vi tar et depositum for katten som vil refunderes når avtalen er gjennomført. Fôrvert betaler for kastrering, og eierskapet overføres til fôrvert.

 

En fôrvert bør bo forholdsvis nært Molde, det er gunstig om det ikke er mer enn ca en times kjøring mellom oss. Hvis du er interessert i å være fôrvert for en hunnkatt er det viktig at du bor i nærheten, men kunne du tenke deg en hannkatt gjør det ikke så mye om du bor litt lengre unna.

Det er for at vi gjerne vil kunne ha mulighet til å bistå, og det er fint å kunne besøke fôrvertkatten, spesielt når den har kull. Hvis det er flere gode fôrhjem som er interessert i samme katt, vil den som bor nærmest ha et fortrinn. Unntak kan være når en fôrvert som bor langt unna har mye erfaring med katt.

IMG_3995.JPG

Hva vil det si å være fôrvert?

Kunne du tenke deg en rasekatt, og har mulighet til å ha en fertil hannkatt boende hos deg? Eller hva med å følge et kull fra drektighet - til kattungene er blitt så store at de kan flytte fra kattemor?

 

I så fall er det fint om du leser det som står nedenfor, for å se hva det innebærer.

Deretter er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg. Fortell litt om deg selv og din familie, bosted, om din erfaring med katt eller andre dyr, om du er interessert i utstillinger og om du ønsker hann- eller hunnkatt.

Jeg tar kontakt slik at vi kan avtale et besøk der du kan få treffe våre vakre katter. Jeg vil også gjerne få mulighet til å besøke deg i ditt hjem før det blir bestemt noe videre.

 

Å være forvert til en katt vil si det samme som at du opplever at det er din katt, samtidig som gir det oss muligheten til å få vidreføre denne kattens linjer i avlsprogrammet.

 

Katten bor hos deg, men vi står som eiere inntil den har fått antall kull som vi har avtalt. Det settes opp en kontrakt, som kan variere fra "katt til katt". Vi vil kunne ta opp til tre kull på en hunnkatt. Kullene planlegges som oftest fra hun er fylt godt og vel ett år til hun er tre år gammel. Fôrverten må ha både tid og mulighet til å ha kattunger hjemme. Det er gjennom kullene at katten «betales» av sin fôrvert.

 

Det blir litt annerledes med en hannkatt. Fôrverten har ingen kull å ha omsorg for, men man må være klar over at et hannkatt kan urin-markere. Det er ikke alle som gjør det, men man må være forberedt på det, og ta det i betraktning. 

Fôrverten må ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme hos seg. Alternativt kan hannen komme hjem til oss i periode også. Det blir vi enige om.

 

Du som fôrvert står ansvarlig for det daglige stellet, og kostnader som det innebærer å ha en katt slik som mat (som innebærer kvalitetsfôr fra Royal Canin), kattesand, klatrestativ, årlig vaksine, forsikring og egenandel ved eventuelle besøk hos veterinær. (Unntak er når hunnkatten er drektig eller har kull – og skade/sykdom har med drektighet/fødsel/amming/avl å gjøre, er det vi som betaler egenandelen.) Det gjelder også for kattungene.

 

Om det er interesse for det kan fôrvert ta med katten på utstilling, men det er ikke et krav.

  • Det er et absolutt krav i forhold til helse/-smitterisiko, samt risiko for uønskede paringer at fôrvertkatten holdes som innekatt.

  • Fôrvertsfamilien kan ikke ha andre fertile(ukastrerte) katter hjemme.

 

Fôrverten forplikter seg til:

-å gi god omsorg til katten

-å følge vaksinasjonsprogrammet

-å ha katten som innekatt. Katten går med sele eller være i en sikret luftegård når den er med ut.

-å ikke ha andre ukastrerte katter i hjemmet.

-å varsle oppdretter ved skade eller sykdom,

-å informere litt status rundt helse mm samt sende bilder hver måned under kattens oppvekst (frem til ca 1 -års alder)

Hvorfor trenger oppdrettet forverter?

 

Vi synes det er viktig at man har tid til alle, og derfor vil vi å holde antall katter på ett nivå der familien og kattene trives sammen. Det skal være trivsel og harmoni.

Vårt mål er å jobbe for å få fram store, sunne og flotte rasetypiske ragdoll, med sitt utrolig rolige harmoniske vesen :o) ....... Derfor trenger vi forverter som kan bidra til at kan beholde kattunger videre i avlsprogrammet; denne katten har noe som vi gjerne vil avle videre på - den har kanskje det lille ekstra som vi har ventet lenge på.

 

Adopsjon

Det kan også være at vi trenger å omplassere en av våre voksne katter, hvis noen ikke trives i flokk, at katten desverre ikke kan brukes i avl, eller at en avlskatt skal få nyte livet videre som kosekatt.

Du kan lese mer om adopsjon - omplassering her

 

Er du interessert, så send gjerne en mail og fortell litt om deg selv, eventuelt andre dyr og hvor dere bor og lignende

Alexa.jpg